A fost inaugurat Centrul de Informare Turistică din Bucegi

Dată:

Sâmbătă, 12 aprilie 2014, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a participat la inaugurarea Punctului de informare turistică din zona Peștera, obiectiv realizat în cadrul proiectului “Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi, precum si conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acestuia”, SMIS 36301.

Proiectul este derulat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, care are drept scop general asigurarea stării favorabile de conservare a biodiversităţii din Parcul Natural Bucegi (PNB). Valoarea totală a proiectului este de 2,4 milioane lei, din care 257 mii lei reprezintă investiţia în Punctul de informare turistică, respectiv 49.890 lei pentru partea de proiectare şi 207.217 lei pentru execuţie.

Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi de directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu, iar la eveniment au mai participat: vicepreşedintele CJD - Gabriel Grozavu, administratorul public al judeţului - Alexandru Oprea, directori din cadrul forului administrativ judeţean, primari de localități și salvamontiști.

Momentul inaugural a fost urmat de o conferință de presă, prilej cu care președintele CJD, Adrian Țuțuianu a precizat:

„Proiectul are ca obiective conservarea diversităţii biologice, a habitatelor naturale, a speciilor de floră şi faună sălbatică, precum şi asigurarea unui management eficient al ariilor natural protejate şi în general al reţelei ecologice Natura 2000. În luna august acest proiect se va finaliza. Vom şti ceva mai multe despre fauna şi flora din zonă, vom avea un punct de informare turistică util pentru toţi cei care vizitează zona montană a judeţului Dâmboviţa. Urmează ca în săptămânile următoare să stabilim modalitatea concretă de lucru pentru că nu mi-aş dori să angajez personal suplimentar, ci mi-aş dori ca acest Punct de informare turistică să fie gestionat într-o manieră comună de către Parcul Natural Bucegi şi Serviciul Salvamont, eventual Carpatmontana, societatea CJD. Lucrările la acest Punct de informare turistică au început anul trecut”.

Grupurile - țintă care vor beneficia sau sunt vizate de rezultatele proiectului, direct sau indirect sunt: personalul Administrației Parcului Natural Bucegi, elevii școlilor din zona de proiect, proprietarii de terenuri și administratorii acestora, vizitatorii zonei, administrațiile publice, instituții de mediu.

Conservarea diversității biologice, utilizarea durabilă a componentelor ei și împărțirea echitabilă a beneficiilor care rezultă din utilizarea resurselor naturale reprezintă condițiile prioritare ale managementului PNB, prin care se urmărește menținerea interacțiunii armonioase a omului cu natura, promovând păstrarea folosințelor tradiționale ale terenurilor, consolidarea activităților, practicilor și culturii tradiționale ale populației locale.

         

         

         

         

         

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa