Premierul Emil Boc în Judeţul Dâmboviţa

Dată: 01.07.2009

Vizita oficială a premierului Emil Boc în judeţul Dâmboviţa

vizita în format video

Vineri, 26 iunie, premierul României, Emil Boc s-a aflat pe meleaguri dâmboviţene, prima oprire fiind în comuna Conţeşti, unde acesta a vizitat două obiective foarte importante pentru viaţa comunităţii de aici. Primul obiectiv, o fermă de vaci din satul Conţeştii de Sus, investiţie privată realizată prin Programul SAPARD care, după cum a afirmat șeful Guvernului, demonstrează faptul că în ţara în care trăim criza, material şi psihologic, se întâmplă şi lucruri bune care ne pot da dreptul să fim un pic mai optimişti. “Vrem să încurajam fermele, să inversăm raportul actual, când importăm 70% din produsele alimentare, deşi România poate hrăni 80 de milioane de oameni., a mai subliniat Emil Boc.

Al doilea obiectiv - o bază sportivă finanţată prin programul guvernamental Ordonanţa 7/2006 – este finalizat în proporţie de 90% , fiind foarte aşteptat de tinerii comunităţii din Conţeşti. Cu această ocazie, premierul a anunţat faptul că până la sfârşitul mandatului actualului Executiv vor fi fost finanţate cel puţin 1.000 de baze sportive, la nivel naţional.
La Conţeşti, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, a subliniat la rândul său faptul că “în 30% din comunele dâmboviţene sunt în lucru asemenea baze sportive, mult peste media pe ţară. Alături de primarul localităţii, Marian Alexandru, premierul a fost însoţit, la cele două obiective, de președintele consiliului judeţean și prefectul judeţului, precum şi de parlamentari de Dâmboviţa.

De la Conţeşti, Emil Boc s-a deplasat la Târgovişte unde, în Sala Mare a Prefecturii, a asistat la semnarea a trei contracte de finanţare pentru proiecte integrate, finanţate prin Programul Naţional pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală-Măsura 322. Beneficiarele contractelor au fost comunităţile din Brăneşti, Răscăieţi, Odobeşti şi Potlogi.
A urmat o conferinţă de presă, în cadrul căreia, prim-ministrul a punctat principalii factori de relansare economică, investiţiile şi o campanie eficientă de promovare a produselor româneşti, în special din domeniul agricol, sector de care actuala guvernare este foarte preocupată. De asemenea, a fost accentuată ideea necesităţii accesării a cât mai multor fonduri europene, prin proiecte de relansare a agriculturii şi a infrastructurii rurale.

Programul Prima Casă - operaţional din iulie

Programul Prima Casă a fost o altă temă abordată în cadrul conferinţei de presă, Emil Boc anunţând faptul că va deveni operaţional la debutul acestei luni. Vizavi de acest program, s-a precizat faptul că deja s-au arătat interesate 20 de bănci, totodată fiind evidenţiate și beneficiile care constau în relansarea sectorului imobiliar, dar şi în facilitarea românilor de a-şi achiziţiona o casă, la dobânzi avantajoase şi în condiţiile unor garanţii acordate de stat.

Adio, gropi istorice

Veştile bune pentru dâmboviţeni nu au întârziat nici ele să apară, Emil Boc anunţând oficial debutul lucrărilor la DN 72 (Ploieşti – Târgovişte – Găeşti), care vor începe, concomitent, din ambele judeţe – Dâmboviţa şi Prahova. Astfel, în curând, porţiuni foarte degradate din acest drum, de pe raza judeţului nostru, vor fi modernizate.
Totodată, au fost anunţate două investiţii majore ce se vor derula în judeţul Dâmboviţa, acestea însemnând a doua şosea de centură a municipiului Târgovişte, în lungime de 28 de kilometri, ce va cuprinde şi comunele învecinate, dar şi linia de centură a oraşului Titu.
La acestea se adaugă proiectul deosebit de important de lărgire a DN 71 (Bâldana -Târgovişte – Sinaia) la 4 benzi, Emil Boc precizând faptul că se lucrează la procedura de achiziţie a acestei lucrări.

Alături de abordarea domeniului infrastructurii rutiere, unde premierul a evidenţiat creşterea de trei ori a fondurilor, în anul 2009, pentru lucrări de asflatare şi pietruire a drumurilor comunale prin HG 577, a fost abordat şi domeniul infrastructurii de afaceri, Emil Boc precizând că actualul Guvernul este interesat în sprijinirea metalurgiei şi a industriei, în general, de care depinde în mare măsură nivelul de trai al românilor, concentrând o importantă forţă de muncă.

 

   


Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa