Vizita în sudul judeţului a Preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Popescu
Dată: 22.05.2009
COMUNICAT DE PRESĂ
Astăzi, 21 mai 2009, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu s-a deplasat în sudul judeţului pentru a constata stadiul execuţiei lucrărilor de asfaltare a DJ 401A, de pe raza comunei Odobeşti, sat Brâncoveanu.
Acţiunea de turnare a covorului asfaltic era în plina desfăşurare, lucrarea urmând a fi finalizată peste aproximativ o lună şi jumătate. DJ 401A va fi reabilitat, în primă fază, pe o distanţă de 2 kilometri, valoarea investiţiei cifrându-se la 14 miliarde de lei vechi.
Preşedintele CJD a subliniat importanţa acestui drum judeţean care leagă localităţile Odobeşti şi Costeştii din Vale şi a precizat faptul că nu este sigurul proiect de acest gen din zona de sud, urmând a se demara o intensă campanie de asflaltare în întreg judeţul: În prezent, se lucrează pe linia de legătură între Găeşti, Cobia şi Măneşti.
De asemenea, se afectuează reabilitări pe legătura Finta – Corneşti, dar şi pe raza localităţilor Pietrari, Râu Alb şi Bărbuleţu. Urmează ca, de săptămâna viitoare să începem turnarea stratului de uzură, în zona Şelaru - Vişina, a precizat Florin Popescu.
La rândul său, primarul Odobeştiului, Nicolae Alecu a ţinut să mulţumească conducerii CJD pentru respectarea angajamentului luat în urmă cu un an, de a asfalta acest tronson ce reprezintă o alternativă viabilă la traficul intens de pe DN7 şi care asigură, de asemenea, legătura localităţii cu oraşul Găeşti, dar şi cu comunele Petreşti şi Mogoşani.
De la Odobeşti, Florin Popescu, însoţit de vicepreşedintele CJD, Marin Antonescu, s-a deplasat în comuna vecină, Costeştii din Vale. Aici au fost vizitate alte obiective de interes public din satele Mărunţişul şi Tomşani. Este vorba de podul peste râul Sabar, proiect finanţat prin Ordonanţa 7/2006, biserica din Tomşani şi locul de joacă din incinta grădiniţei din acelaşi sat, aceste ultime obiective fiind realizate în cadrul programului de asociere a CJD cu consiliile locale pentru derularea celor patru programe de interes public (reabilitarea lăcaşurilor de cult, a căminelor culturale, realizarea de baze sportive şi locuri de joacă pentru copii).
Din discuţiile avute de Florin Popescu cu cetăţenii din aceste comune a reieşit faptul că aceste investiţii au însemnat un pas important înainte către îmbunătăţirea vieţii din mediul rural. În acest sens, Florin Popescu i-a asigurat pe edilii din aceste localităţi de întreg sprijinul său şi pe viitor pentru realizarea altor obiective de maximă importanţă pentru comunităţile pe care le reprezintă.