Expozitie Stefan Socaciu Targoviste

Dată: 04.09.2013

“CĂLĂTOR PRIN TRANSILVANIA MEDIEVALĂ”

 

 

            Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte organizează o expoziţie de fotografie “Călător prin Transilvania Medievală” ce aparţine  artistului fotograf clujean Ştefan Socaciu. Vernisajul va avea loc duminică, 08.09.2013, orele 17.00, la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189.

                Expoziţia “Călător prin Transilvania Medievală” este formată din 52 de imagini, din care o parte sunt fotografii aeriene, care prezintă patrimoniul istoric al Transilvaniei, monumente medievale, biserici, biserici fortificate, cetăţi, castele, etc. Imaginile din expoziţia de faţă fac parte dintr-un documentar fotografic mai amplu în care Ştefan Socaciu a fotografiat peste 600 de monumente medievale din toată ţara.

 În expoziţie, pe lânga imaginile cu biserici fortificate cunoscute, monumente UNESCO, cum ar fi Biertan, Prejmer, Viscri, Saschiz, Câlnic, Sighişoara, sau cu biserici de lemn din Maramureş, de asemenea monumente UNESCO, Bârsana, Poienile Izei, artistul fotograf a încercat să aleagă şi o serie de monumente importante din punct de vedere istoric, dar în acelaşi timp monumente mai puţin cunoscute publicului, cum ar fi: Biserica Sfântul Nicolae din Densuş, jud. Hunedoara, care este una din cele mai vechi biserici din România în care serviciul liturgic se desfăşoară neîntrerupt până în prezent; Mănăstirea Cârţa, jud. Sibiu, care a fost în evul mediu un aşezământ monahal cistercian; Biserica din Herina, jud Bistriţa-Năsăud, construită între 1250-1260 o biserică în stil romanic monument istoric şi de arhitectură, una din cele mai valoroase biserici romanice din România; Cetatea din Feldioara construită în secolul XIII, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni in Transilvania.

 Ştefan Socaciu (n. 1977) este specializat în fotografie documentară arhitecurală, în special monumente istorice, ilustrând numeroase albume de fotografie dedicate Transilvaniei, (Biserici clujene, Ed. Tribuna 2012; Cluj-Napoca, album istoric, Editura Tribuna, 2012; Transilvania Medievală, Academia Română - Centrul de Studii Transilvane, 2012; Cluj-Koloshvar-Klausenburg, album istoric, Cluj-Napoca, 2007, etc.).

 

Biroul Relaţii Publice al C.N.M. “Curtea Domnească” Târgovişte

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa