Lucrările de execuţie la proiectul ISPA, privind Reabilitarea colectării, transportului, tratării şi depozitării deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa au demarat, astăzi, după mai bine de 7 ani de la momentul în care a fost iniţiat.
Sala de şedinţe a Consiliului judeţean Dâmboviţa a găzduit astăzi momentul festiv al semnării predării amplasamentului de către preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana şi reprezentantul în România al firmei constructoare Alpine Mayereder, Ioan Cismaru.
Cu acest prilej, preşedintele Gheorghe Ana a ţinut să sublinieze importanţa acestui proiect pentru judeţul Dâmboviţa, dar şi pentru Regiunea Sud-Muntenia, punând accent atât pe impactul pozitiv asupra mediului înconjurător dar şi a calităţii vieţii cetăţenilor judeţului nostru care astfel vor simţi că au păşit în Uniunea Europeană.
Totodată, Gheorghe Ana a precizat că instituţia Consiliului judeţean Dâmboviţa îşi asumă astfel o mare responsabilitate în ce priveşte realizarea la termen a proiectului dar şi în privinţa calităţii lucrărilor, având în vedere contribuţia financiară pe care o suportă instituţia. Acesta a amintit că valoarea totală a proiectului depăşeşte 26 milioane euro, din care 75 % reprezintă fonduri nerambursabile asigurate de către UE, iar 25% reprezintă contribuţia Consiliului judeţean Dâmboviţa susţinută printr-un împrumut BEI, la care se adaugă peste 60 mii euro din fonduri proprii pentru susţinerea unor lucrări neeligibile. Este cea mai mare valoare a unui proiect care se realizează în judeţ de la Revoluţie ţi până astăzi, a adăugat preşedintele Consiliului judeţean Dâmboviţa.
Menţionăm că la protocolul de semnare au participat, pe lângă reprezentanţii Consiliului judeţean-beneficiarul proiectului, şi ai firmei constructoare, Alpine Mayereder şi delegaţi ai firmei Jacobs care a asigurat asistenţa tehnică pentru implementarea şi realizarea proiectului ISPA.